Med-Practic
Նվիրվում է վաստակաշատ ուսուցիչ Գրիգոր Շահյանին

Իրադարձություններ

Հայտարարություններ

Մեր հյուրն է

Հրատապ թեմա

 

ԼՈՒՐԵՐ: Սնունդը և առողջությունը

Մաքրող կիսել` հարթ որովայն ունենալու համար
Մաքրող կիսել` հարթ որովայն ունենալու համար

Այս կիսելը թույլ է տալիս ոչ միայն ազատվել ավելորդ քաշից, այլև օգնում է աղիները մաքրել թունավոր նյութերից և բարելավել աղեստամոքսային տրակտի աշխատանքը...

ԼՈՒՐԵՐ: Ճարպակալում, նիհարում ԼՈՒՐԵՐ: Սննդակարգեր
Առողջ սննդին հետևողների թիվը աճում է
Առողջ սննդին հետևողների թիվը աճում է

Еasy Мeal և սննդի մատակարարման Foodpanda ընկերությունների տվյալների համաձայն՝ առողջ սնունդ նախընտրող կանանց թիվը վերջին տարում մի քանի անգամ աճել է...

ԼՈՒՐԵՐ: Թվեր և փաստեր
Կաթը կոլան վերածում է թափանցիկ հեղուկի
Կաթը կոլան վերածում է թափանցիկ հեղուկի

Եվս մեկ հոյակապ փորձարկում, որը յուրաքանչյուրը կարող է իրականացնել սեփական տանը: Դրա համար կպահանջվի մեկ շիշ կոլա, կաթ և կաթոցիկ...

ԼՈՒՐԵՐ: Ի՞նչն է վնասակար
Թեյի բարենպաստ ազդեցությունը ատամների վրա
Թեյի բարենպաստ ազդեցությունը ատամների վրա

Մասնագետների կարծիքով օրական երեքից-չորս բաժակ թեյի օգտագործումը պաշտպանում է ատամների էմալը քայքայումից: Առավել օգտակար է սև թեյը: Այն նվազեցնում է կարիեսի ռիսկը և ազդում ...

ԼՈՒՐԵՐ: Ստոմատոլոգիա ԼՈՒՐԵՐ: Ի՞նչն է օգտակար ԼՈՒՐԵՐ: Կանխարգելում և բուժում տանը
Ինչպես ճիշտ օգտագործել չորացած մասուրը
Ինչպես ճիշտ օգտագործել չորացած մասուրը

Հիպոկրատը գրել է, որ մասուրը հակաբորբոքիչ միջոց է: Տիբեթական բժշկության մեջ պտուղներն օգտագործվում են թոքախտի, աթերոսկլերոզի, նևրասթենիայի ժամանակ...

ԼՈՒՐԵՐ: Դեղաբույսեր ԼՈՒՐԵՐ: Կանխարգելում և բուժում տանը
Ձիթապտղի յուղը կանխում է հիշողության կորուստը. գիտնականներ
Ձիթապտղի յուղը կանխում է հիշողության կորուստը. գիտնականներ

Ձիթապտղի յուղն օգնում է կանխել հիշողության կորուստը: Այս մասին գրում է իտալական գիտական Plos One ամսագիրը: Ձիթապտղի յուղը, որը հայտնի է իր օգտակար հատկություններով, նաև կարող է բարելավել օրգանիզմի...

ԼՈՒՐԵՐ: Հիշողություն, հիշողության խանգարումներ ԼՈՒՐԵՐ: Ի՞նչն է օգտակար
Ստեղծվել է սուրճի լիարժեք այլընտրանք՝ սփրեյի տեսքով
Ստեղծվել է սուրճի լիարժեք այլընտրանք՝ սփրեյի տեսքով

Ամերիկացի կենսաքիմիկոս Բեն Յուն ստեղծել է «Sprayable Energy» սփրեյը: Դա աշխարհում սուրճով առաջին էներգետիկ սփրեյն է, գրում է The Daily Mail-ը: Այն զուրկ է կալորիաներից, արհեստական բաղադրանյութերից...

Բանանի հյութը նպաստում է անոթների մաքրմանը
Բանանի հյութը նպաստում է անոթների մաքրմանը

Ամերիկացի դիետոլոգները պարզել են, որ բանանի հյութը կարելի է օգտագործել զանազան հիվանդությունների բուժման համար, այդ թվում` սիրտանոթային և ստամոքսաղիքային...

ԼՈՒՐԵՐ: Սիրտ-անոթային համակարգ ԼՈՒՐԵՐ: Ի՞նչն է օգտակար ԼՈՒՐԵՐ: Կանխարգելում և բուժում տանը
Գիտնականները պարզել են սուրճ խմելու ճիշտ ժամանակը
Գիտնականները պարզել են սուրճ խմելու ճիշտ ժամանակը

Դա այն ժամն է, երբ մարդիկ իրենց հոգնած են զգում և չեն կարողանում կենտրոնանալ հանձնարարությունների վրա: Գիտնականները պարզել են, որ սուրճ խմելու լավագույն ժամը կեսօրին է, ժամը 14-ին ...

ԼՈՒՐԵՐ: Ի՞նչն է օգտակար
Սթրեսի ժամանակ քաղցր ուտելը ավելի է խորացնում դեպրեսիվ վիճակը
Սթրեսի ժամանակ քաղցր ուտելը ավելի է խորացնում դեպրեսիվ վիճակը

Ինչպես հաղորդել են հետազոտողները, վերջին 50 տարվա ընթացքում մշակված շաքարավազի օգտագործումը կրկնապատկվել է, քանի որ ժամանակակից մարդիկ հակված են սթրեսի ժամանակ քաղցրավենիք...

ԼՈՒՐԵՐ: Հոգեկան առողջություն ԼՈՒՐԵՐ: Ի՞նչն է վնասակար ԼՈՒՐԵՐ: Սթրես ԼՈՒՐԵՐ: Ընկճախտ (դեպրեսիա)
Կարմիր մսի օգտագործումը կարող է առաջացնել Ալցհեյմերի հիվանդություն. գիտնականներ
Կարմիր մսի օգտագործումը կարող է առաջացնել Ալցհեյմերի հիվանդություն. գիտնականներ

Կալիֆոռնիայի համալսարանի գիտնականները հայտարարել են, որ ճաշացանկում կարմիր մսի հաճախակի առկայությունը վտանգավոր է ուղեղի համար: Նման դիետան հանգեցնում է բացասական փոփոխությունների, այդ թվում...

ԼՈՒՐԵՐ: Նյարդային համակարգ ԼՈՒՐԵՐ: Ի՞նչն է վնասակար
Երեխաների համար առավել վտանգավոր մթերքների ցուցակը գլխավորում է սառնաշաքարը
Երեխաների համար առավել վտանգավոր մթերքների ցուցակը գլխավորում է սառնաշաքարը

Հաճախ են լինում երեխաների շնչահեղձության դեպքեր, երբ կոկորդում ինչ-որ բան է մնում: 2001-2012 թվականների ընթացքում այդ խնդրով հոսպիտալացված երեխաների տվյալների ուսումնասիրությամբ...

ԼՈՒՐԵՐ: Երեխայի սնուցումը ԼՈՒՐԵՐ: Ի՞նչն է վնասակար
Վնասակար սնունդը կարող է կախվածություն առաջացնել. հետազոտություն
Վնասակար սնունդը կարող է կախվածություն առաջացնել. հետազոտություն

Սննդի նկատմամբ ձգողությունը կարող է նույնքան վտանգավոր լինել, որքան կախվածությունը թմրանյութերից ու ալկոհոլից՝ հաղորդում The Daily Mail-ը...

ԼՈՒՐԵՐ: Ի՞նչն է վնասակար
Թուրինջը կարող է կանխարգելել սրտանոթային հիվանդությունների զարգացումը
Թուրինջը կարող է կանխարգելել սրտանոթային հիվանդությունների զարգացումը

Թուրինջի առաջացման մասին գիտնականների վեճերն ապարդյուն են անցել: Կան բազմաթիվ տարբերակներ, սակայն այդպես էլ ոչ ոք չի կարողանում ասել, թե ինչպես է առաջացել այդ միրգը...

ԼՈՒՐԵՐ: Սիրտ-անոթային համակարգ ԼՈՒՐԵՐ: Ի՞նչն է օգտակար ԼՈՒՐԵՐ: Կանխարգելում և բուժում տանը ԼՈՒՐԵՐ: Թերապիա
Հում սխտորը կարող է երկու անգամ կրճատել թոքերի քաղցկեղի առաջացման սպառնալիքը
Հում սխտորը կարող է երկու անգամ կրճատել թոքերի քաղցկեղի առաջացման սպառնալիքը

Հին ավանդույթների համաձայն՝ սխտորի մեկ ատամը կարող է պաշտպանել վամպիրների հարձակումներից, սակայն այս բանջարեղենն այլ կարևոր հատկանիշներ ևս ունի...

ԼՈՒՐԵՐ: Ի՞նչն է օգտակար ԼՈՒՐԵՐ: Կանխարգելում և բուժում տանը ԼՈՒՐԵՐ: Շնչառական համակարգ
Բարեկազմության 9 թշնամիները
Բարեկազմության 9 թշնամիները

Գոյություն ունեն մթերքներ, որոնք մարդու կազմվածքի համար մեկ թշնամիներն են: Դրանցից թերևս առաջինը հացն է, հատկապես՝ սպիտակ հացը: Բանն այն է, որ այն ալյուրը, որով այն թխում են, պարունակում է ցածր քանակությամբ...

ԼՈՒՐԵՐ: Ճարպակալում, նիհարում ԼՈՒՐԵՐ: Ի՞նչն է վնասակար ԼՈՒՐԵՐ։ Առողջ և գեղեցիկ
Ճիշտ սնունդը կարող է օգնել օրվա ընթացքում հաղթահարել քնկոտությունը
Ճիշտ սնունդը կարող է օգնել օրվա ընթացքում հաղթահարել քնկոտությունը

Ամերիկացի գիտնականները խորհուրդ են տալիս մինչև քնաբեր խմելն ուշադրություն դարձնել որոշ սննդարար նյութերի օգտագործման վրա, որոնք անմիջապես ազդում են քնի վրա...

ԼՈՒՐԵՐ: Քուն, քնի խանգարումներ ԼՈՒՐԵՐ: Ի՞նչն է օգտակար
Տոմատն օգնում է կանխարգելել դեպրեսիան
Տոմատն օգնում է կանխարգելել դեպրեսիան

Տոմատի հյութը պարունակում է շաքար, հանքային աղեր, պեկտինանյութեր, ալկալոիդներ, կարոտին, կալիում ու մեծ քանակությամբ B, P վիտամիններ, բջջանյութ, խնձորաթթու, կիտրոնաթթու և ասկորբինաթթու, իսկ վերջին...

ԼՈՒՐԵՐ: Հոգեկան առողջություն ԼՈՒՐԵՐ: Ի՞նչն է օգտակար ԼՈՒՐԵՐ: Ընկճախտ (դեպրեսիա)
Փոխվում է խնձորների համը գլոբալ տաքացման հետևանքով. հետազոտություն
Փոխվում է խնձորների համը գլոբալ տաքացման հետևանքով. հետազոտություն

Պատճառը, որի հետևանքով խնձորները կորցնում են իրենց համային հատկնիշները, գլոբալ տաքացումն է, գրում է The Daily Mail-ը: Տվյալները, որ հավաքվել են 1970-2010 թթ.՝ Ճապոնիայի երկու այգիներից...

ԼՈՒՐԵՐ: Թվեր և փաստեր
Լոնդոնում համտեսել են առաջին արհեստական բուրգերը
Լոնդոնում համտեսել են առաջին արհեստական բուրգերը

Լոնդոնում համտեսել են սինթետիկ մսից պատրաստված առաջին բուրգերը: Միսը պատրաստված է եղել կովի ցողունային բջիջներից:  Արհեստական ֆարշին ավելացվել են նաեւ համեմունքներ, ձվի...

ԼՈՒՐԵՐ: Դեպքեր, բացահայտումներ
Loading...

ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾ ՀՈԴՎԱԾՆԵՐԸ