Med-Practic
Նվիրվում է վաստակաշատ ուսուցիչ Գրիգոր Շահյանին

Իրադարձություններ

Հայտարարություններ

Մեր հյուրն է

Հրատապ թեմա

 

ԼՈՒՐԵՐ: Սնունդը և առողջությունը

Վտանգավո՞ր է արդյոք գենետիկորեն ձեւափոխված բանջարեղենը
Վտանգավո՞ր է արդյոք գենետիկորեն ձեւափոխված բանջարեղենը

Գենետիկորեն ձեւափոխված բանջարեղենի սորտերից պետք չէ վախենալ, եթե հայտնի է, թե ինչ գեն է ներարկվել: Այդ մասին այսօր` հունիսի 27-ին լրագրողների հետ հանդիպման ժամանակ ասաց ՀՀ գյուղատնտեսության նախարարության «Բանջարաբոստանային եւ տեխնիկական...

Հրատապ թեմա Հայաստանում
Մարդկանց ճարպակալման համար մեղավոր են ուտելիք պատկերող լուսանկարները
Մարդկանց ճարպակալման համար մեղավոր են ուտելիք պատկերող լուսանկարները

Հետազոտողները եզրակացրել են, որ յուղային ուտելիք պատկերող լուսանկարները կարող են քաղցի զգացողություն առաջացնել մարդկանց մոտ...

ԼՈՒՐԵՐ: Ճարպակալում, նիհարում
Ժամանակակից սնունդը փչացնում է ատամները. հետազոտություն
Ժամանակակից սնունդը փչացնում է ատամները. հետազոտություն

ԱՄՆ-ի Հյուսիսային Կարոլինայում ատամների էվոլյուցիային նվիրված գիտաժողովի ժամանակ փորձագետները նշել են ժամանակակից սննդամթերքին վերաբերվող մի շարք խնդիրների մասին...

ԼՈՒՐԵՐ: Ստոմատոլոգիա ԼՈՒՐԵՐ: Ի՞նչն է վնասակար
Կարմիր գինին բարձրացնում է մարդու դիմացկունությունը
Կարմիր գինին բարձրացնում է մարդու դիմացկունությունը

Կարմիր գինու օգտագործումը կարող է դրականորեն անդրադառնալ մարդու ֆիզիկական դիմացկունության վրա: Դրանում պարունակվող բնական միացությունները բարելավում են սրտի աշխատանքը, բարձրացնում են մկանային ուժը եւ աշխատունակությունը, գրում է...

ԼՈՒՐԵՐ: Ի՞նչն է վնասակար ԼՈՒՐԵՐ: Կանխարգելում և բուժում տանը
Աղցանի բուսայուղային հավելումը հիվանդություններից լավագույն պաշտպանությունն է
Աղցանի բուսայուղային հավելումը հիվանդություններից լավագույն պաշտպանությունն է

Աղցանի ոչ շատ յուղալի հավելում ընտրելու դեպքում ավելի հեշտ կստացվի քաշի կարգավորումը, սակայն դրանով հնարավոր է չեզոքացնել նաև բոլոր օգուտները, գրում է The Daily Mail-ը...

ԼՈՒՐԵՐ: Ի՞նչն է օգտակար ԼՈՒՐԵՐ: Կանխարգելում և բուժում տանը
Կաթի մեջ նոր սուպերվիտամին են հայտնաբերել
Կաթի մեջ նոր սուպերվիտամին են հայտնաբերել

Վերջերս կաթի մեջ նոր սուպերվիտամին են հայտնաբերել, որը նման է հայտնի B3-ին եւ շատ օգտակար է:
Ինչպես հաղորդում է Medvesti.com-ը, Նյու Յորքի եւ Լոզանի գիտնականների խումբը փորձարկում է կատարել կռծողների վրա, որի արդյունքում...

ԼՈՒՐԵՐ: Վիտամիններ և միներալներ
Շոկոլադը կարող է ուժեղացնել դեղամիջոցների արդյունավետությունը. գիտնականներ
Շոկոլադը կարող է ուժեղացնել դեղամիջոցների արդյունավետությունը. գիտնականներ

Շոկոլադը կարող է ուժեղացնել դեղամիջոցների արդյունավետությունը: Այս մասին պնդում են Միացյալ Թագավորության գիտնականները: Բրիտանական բիոտեխնոլոգիական Lycotec ընկերության հետազոտողների տվյալներով, որոնք Քեմբրիջում փորձարկումներ են անցկացրել...

ԼՈՒՐԵՐ: Դեղամիջոցներ
Ամենաառողջարար ճաշացանկը՝ ըստ դիետոլոգների
Ամենաառողջարար ճաշացանկը՝ ըստ դիետոլոգների

Leatherhead Food Research բրիտանական կազմակերպության գիտնականները կազմել են ամենաօգտակար ճաշացանկը, գրում է The Dailymail պարբերականը...

Ձիթայուղը 50%-ով նվազեցնում է սրտային հիվանդություններից մահանալու հավանակնությունը
Ձիթայուղը 50%-ով նվազեցնում է սրտային հիվանդություններից մահանալու հավանակնությունը

Ձիթայուղը մարդու օրգանիզմի վրա բարերար ազդեցություն ունի, սակայն իսպանացի գիտնականներին հաջողվել է գիտականորեն ապացուցել, որ օրեկան 30գր կամ 2 ճաշի գդալ ձիթայուղ խմելու դեպքում` սրտային հիվանդություններից մահանալու...

ԼՈՒՐԵՐ: Սիրտ-անոթային համակարգ ԼՈՒՐԵՐ: Կանխարգելում և բուժում տանը ԼՈՒՐԵՐ: Թերապիա
Կաղամբ. օգտակար հատկությունները
Կաղամբ. օգտակար հատկությունները

Կաղամբը երկամյա բույս է: Ընդունված է կաղամբի հայրենիքը համարել Միջերկրական ծովի ափերը: Սպիտակագլուխ կաղամբ մարդիկ սկսել են մշակել մ.թ.ա. 3 հազար տարի առաջ: Այդ բանջարեղենի ավելի քան 100 տեսակ է հաշվվում...

Չինացինեը չհալչող պաղպաղակ են ստեղծել
Չինացինեը չհալչող պաղպաղակ են ստեղծել

Վերջերս չինական RocketNews24 թերթը մի ուշագրավ հոդված է հրապարակել, որտեղ իր ընթերցողներին տեղեկացրել է, որ ստեղծվել է աշխարհի առաջին չհալչող պաղպաղակը: Այս մասին գրում է «Օդիթի Սենթրալ»-ը...

Գիտե՞ք, որ...
Կիվին բնական անվտանգ ասպիրին է
Կիվին բնական անվտանգ ասպիրին է

Կիվիի եւս մեկ օգտակար հատկություն է բացահայտվել. այս միրգը կարող է պաշտպանել սիրտը տարբեր հիվանդություններից:
Ինչպես հաղորդում է «The Epoch Times»-ը, նորվեգացի գիտնականները նկատել են, որ կիվին օրգանիզմի վրա ազդում է այնպես, ինչպես...

ԼՈՒՐԵՐ: Սիրտ-անոթային համակարգ
Օրական 3 բաժակ սուրճը կարող է կանխել Ալցհեյմերի հիվանդությունը
Օրական 3 բաժակ սուրճը կարող է կանխել Ալցհեյմերի հիվանդությունը

Հարավային Ֆլորիդայի համալսարանի աշխատակիցները պնդում են, որ օրական 3 բաժակ սուրճը կօգնի խուսափել Ալցհեյմերի հիվանդությունից, գրում է The Telegraph պարբերականը...

ԼՈՒՐԵՐ: Նյարդային համակարգ ԼՈՒՐԵՐ: Ի՞նչն է օգտակար ԼՈՒՐԵՐ: Թերապիա
Կաթն օգնում է պահպանել սլացիկ կազմվածքը
Կաթն օգնում է պահպանել սլացիկ կազմվածքը

Կաթում պարունակվող բնական բաղադրիչները, ըստ գիտնականների, կարող են պաշտպանել ճարպակալումից` անգամ բարձր կալորիական սննդի օգտագործման պարագայում: Նման անսպասելի եզրահանգման են եկել Լոզանի պոլիտեխնիկական համալսարանի գիտնականները...

ԼՈՒՐԵՐ: Ճարպակալում, նիհարում
Առողջ սնունդը բարձրացնում է սեռական կյանքի որակը
Առողջ սնունդը բարձրացնում է սեռական կյանքի որակը

«Սննդամթերքի տեսակից կախված է սեռական և վերարտադրողական կյանքի որակը: Ինչպես կսնվես, այդպես էլ քեզ կդրսևորես անկողնում: Սնվելու և սեքսի ախորժակները խիստ փոխկապակցված են»,- «Առաջին լրատվական»-ի հետ զրույցում ասաց ԵՊԲՀ սեքսոպաթոլոգիայի...

ԼՈՒՐԵՐ: Սեռական կյանք
Գազային հյութերը կանանց մոտ դիաբետ են առաջացնում
Գազային հյութերը կանանց մոտ դիաբետ են առաջացնում

Գազային ըմպելիքներն ու հյութերը դիաբետ են առաջացնում մարդկության գեղեցիկ կեսի ներկայացուցիչների մոտ: Նման եզրակացության է հանգել Հարվարդի հանրային առողջության դպրոցի գիտնականների խումբը` Ֆրենք Հուի ղեկավարությամբ...

ԼՈՒՐԵՐ: Առողջ կին ԼՈՒՐԵՐ: Ներզատական համակարգ ԼՈՒՐԵՐ: Ի՞նչն է վնասակար Լրահոս կանանց համար
Էնդոկրինոլոգի խորհուրդը՝ ծարավը հագեցնել ջրով, իսկ քաղցը՝ խմորային ուտելիքներով
Էնդոկրինոլոգի խորհուրդը՝ ծարավը հագեցնել ջրով, իսկ քաղցը՝ խմորային ուտելիքներով

Յուրաքանչյուր մարդ պետք է խելամիտ լինի և իր սննդակարգն այնպես կազմի, որպեսզի հետագայում առողջական խնդիրներ չունենա: Այսօր լրագրողների հետ հանդիպման ժամանակ ասաց Սպառողների ասոցիացիայի նախագահ Արմեն Պողոսյանը: Նա նշեց, որ օրինակ Անգլիայում...

Գիտնականները հայտնաբերել են սուրճ օգտագործելու և երկարակեցության միջև կապը
Գիտնականները հայտնաբերել են սուրճ օգտագործելու և երկարակեցության միջև կապը

Սուրճ օգտագործելը, պարզվում է, կարող է նվազեցնել մահվան ռիսկը. այսպիսի եզրակացության են հանգել գիտնականները 15 տարի հետազոտելով 50-ից 71 տարեկան ավելի քան 402 հազար մարդկանց: Հետազոտության տվյալները հրապարակել է «The New England...

ԼՈՒՐԵՐ: Ծերություն և երկարակեցություն ԼՈՒՐԵՐ: Ի՞նչն է օգտակար
Գազավորված ըմպելիքները բթացնում են ուղեղը, վնասում հիշողությանը. հետազոտություն
Գազավորված ըմպելիքները բթացնում են ուղեղը, վնասում հիշողությանը. հետազոտություն

Կալիֆորնիայի համալսարանի գիտնակնները պարզել են, որ գազավորված ըմպելիքները մեծ վնաս են հասցնում օրգանիզմին, քանի որ դրանց օգտագործումը բթացնում է ուղեղը, վնասում հիշողությանը և սովորելու ընդունակություններին, գրում է The Telegraph-ը...

ԼՈՒՐԵՐ: Ի՞նչն է վնասակար
Սեռական հարաբերությունից առաջ պետք է զերծ մնալ առատ և յուղալի սնունդից
Սեռական հարաբերությունից առաջ պետք է զերծ մնալ առատ և յուղալի սնունդից

«Նորմալ սեռական կյանքի համար պետք է հետևել առողջ սննդակարգի և օգտագործել միայն էկոլոգիապես մաքուր և թարմ մթերք»,- այսօր ասուլիսի ժամանակ խորհուրդ տվեց ԵՊԲՀ սեքսապաթոլոգիայի կլինիկայի բժիշկ-սեքսապաթոլոգ...

ԼՈՒՐԵՐ: Սեռական կյանք
Loading...

ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾ ՀՈԴՎԱԾՆԵՐԸ