Med-Practic
Նվիրվում է վաստակաշատ ուսուցիչ Գրիգոր Շահյանին

Իրադարձություններ

Հայտարարություններ

Մեր հյուրն է

Հրատապ թեմա

 

ԼՈՒՐԵՐ: Ի՞նչն է վնասակար

Գիտնականներն ապացուցել են աղի փոքր քանակությամբ սննդակարգի անօգտակարությունը. 1in.am

Գիտնականներն ապացուցել են աղի փոքր քանակությամբ սննդակարգի անօգտակարությունը. 1in.am

Նվազագույն քանակով աղի օգտագործումն առողջությանը որևէ կերպ չի ազդում և, որոշ դեպքերում, այդպիսի սննդակարգը նույնիսկ հանգեցնում է սրտանոթային համակարգի հիվանդություններից մահվան ռիսկի մեծացման: Այս մասին գրվում է Lancet ամսագրում հրապարակված հոդվածում:

«Աղի չափավոր օգտագործումը որոշ չափով իջեցնում է ճնշումը, բայց այն հանգեցնում է մի շարք այլ հետևանքների, այդ թվում՝ որոշ հորմոնների մակարդակի բարձրացման, ինչը հաճախ գերակայում է ճնշման իջեցումից դրական արդյունքները: Սա շատ կարևոր նորություն է հիպերտոնիայով տառապող մարդկանց համար»,- նշում է Էնդրյու Մենտեն` Կանադայում Մաքմասթերի համալսարանից:

Գիտնականներն այսպիսի եզրակացության են հանգել՝ հետևելով ավելի քան 130.000 մարդկանց առողջությանն աշխարհի 49 երկրից: Ուսումնասիրության ընթացքում գիտնականները պարբերաբար արյան նմուշ են վերցրել մասնակիցներից, տվյալներ հավաքել նրանց սննդակարգի, վնասակար սովորությունների, հիվանդությունների մասին, որոնք ազդում են կյանքի տևողության և առողջության վրա:

Ուսումնասիրության արդյունքում գիտնականները եզրակացրել են, որ աղի փոքր քանակով սննդակարգը դրական ազդեցություն չի ունենում հատկապես, եթե մարդը չի տառապում բարձր ճնշման խնդիրներից:

Ավելին՝ գիտնականները պարզել են, որ կա որոշակի սահման՝ օրական մոտավորապես 3 գրամ աղ, որից պակասը սննդակարգում սկսում է բացասաբար ազդել օրգանիզմի վրա, այդ թվում՝ սրտանոթային համակարգի վիճակի վրա:

Սկզբնաղբյուր. 1in.am
Լուսանկարը. ozdravei.com
med-practic.com կայքի ադմինիստրացիան տեղեկատվության բովանդակության համար

պատասխանատվություն չի կրում
Loading...
Share |

Հարցեր, պատասխաններ, մեկնաբանություններ

Կարդացեք նաև

Մեծ քանակի շաքարը ոչնչացնում է աղիների պաշտպանությունը
Մեծ քանակի շաքարը ոչնչացնում է աղիների պաշտպանությունը

Ինչպես հայտնում է РИА "Новости"-ն, Տեխասի hամալսարանի աշխատակիցները, մկների վրա փորձերով կատարելով, պարզել են, որ շաքարի մեծ քանակ պարունակող սնունդն առաջացնում է աղիների միկրոֆլորայի խանգարում...

ԼՈՒՐԵՐ: Սնունդը և առողջությունը
Էներգետիկ ըմպելիքները կարող են ազդել սրտի վրա
Էներգետիկ ըմպելիքները կարող են ազդել սրտի վրա

Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ կարճ ժամանակվա ընթացքում մոտավորապես 950 մլ էներգետիկ ըմպելիքի օգտագործումը կարող է բարձրացնել զարկերակային ճնշումը և ազդել սրտի ռիթմի վրա...

ԼՈՒՐԵՐ: Սնունդը և առողջությունը
Մասնագետներն ապացուցել են սպիտակ մսի վտանգավորությունը. Daily Mail
Մասնագետներն ապացուցել են սպիտակ մսի վտանգավորությունը. Daily Mail

Հավը և սպիտակ այլ մսի տեսակները կարող է նույնքան վտանգավոր լինել, որքան կարմիր միսը (խոզի, տավարի, ոչխարի). գրում է The Daily Mail-ը: Մինչև վերջերս կարծում էին, որ միայն կարմիր միսը, որը պարունակում է շատ հագեցած ճարպեր...

ԼՈՒՐԵՐ: Սնունդը և առողջությունը
Ինչո՞ւ է նույն տեղում երկար նստելը վտանգավոր. armeniamedicalcenter.am
Ինչո՞ւ է նույն տեղում երկար նստելը վտանգավոր. armeniamedicalcenter.am

Անգամ գեղեցիկ կազմվածքի դեպքում, եթե երկար ժամանակ եք անցկացնում նստած վիճակում, հարկ է զգուշանալ ճարպային կուտակումներից: Ընդ որում, դրանք ձևավորվում են ներքին օրգանների շուրջը: Դա կարող է բարձրացնել 2-րդ տիպի դիաբետի և սրտի...

Քաղցր ըմպելիքները վատացնում են ցրված սկլերոզի ընթացքը. armeniamedicalcenter.am
Քաղցր ըմպելիքները վատացնում են ցրված սկլերոզի ընթացքը. armeniamedicalcenter.am

Ցրված սկլերոզով պացիենտները պետք է խուսափեն գազավորված ըմպելիքներ օգտագործելուց: Եթե նրանք օգտագործում են օրվա մեջ թեկուզ 2 ըմպելիք, ապա 5 անգամ ավելի հաճախ են ծանր հաշմանդամության հակված...

ԼՈՒՐԵՐ: Սնունդը և առողջությունը
Նեղ ներքնազգեստը բերում է ստամոքսաղիքային հիվանդությունների առաջացման և ոտքերի անոթների վարիկոզ լայնացման
Նեղ ներքնազգեստը բերում է ստամոքսաղիքային հիվանդությունների առաջացման և ոտքերի անոթների վարիկոզ լայնացման

Ավստրիացի փորձագետը կոչ է անում խուսափել նեղ և սեղմող ներքնազգեստի կանոնավոր օգտագործումից:  Շատ կանայք պատրաստ չեն ընդունել իրենց մարմնի իրական չափերը և ձգտում են ընտրել ավելի ձգող ներքնազգեստ՝ սեղմիրաններ...

Ըմպելիքներում կիտրոնի կտորները կարող են վնասել. news.am
Ըմպելիքներում կիտրոնի կտորները կարող են վնասել. news.am

Կիտրոնի կտորները, որոնք բարերում եւ ռեստորաններում հաճախ ավելացնում են ալկոհոլային եւ ոչ ալկոհոլային ըմպելիքներին, կարող են վարակ հարուցել...

ԼՈՒՐԵՐ: Սնունդը և առողջությունը
Քաղցկեղով հիվանդներն ինչո՞ւ պետք է շոկոլադ չուտեն. news.am
Քաղցկեղով հիվանդներն ինչո՞ւ պետք է շոկոլադ չուտեն. news.am

Քաղցկեղային հիվանդությունների դեմ բուժվող հիվանդներին խորհուրդ է տրվում խուսափել շոկոլադի օգտագործումից, քանի որ պարունակում է բաղադրամասեր, որոնք նպաստում են օրգանիզմում ուռուցքի տարածմանը...

ԼՈՒՐԵՐ: Սնունդը և առողջությունը
Էլեկտրոնային ծխախոտը բացասաբար է ազդում լնդերի և ատամների վրա. հետազոտություն. tert.am
Էլեկտրոնային ծխախոտը բացասաբար է ազդում լնդերի և ատամների վրա. հետազոտություն. tert.am

ԱՄՆ Նյու Յորք նահանգի Ռոչեսթերի համալսարանի մի խումբ գիտնականներ հետազոտություն են անցկացրել և պարզել, որ էլեկտրոնային ծխախոտը բացասական ազդեցություն է գործում մարդու լնդերի և ատամների վրա...

ԼՈՒՐԵՐ: Վնասակար սովորություններ
Սպիրտային խմիչքները բարձրացնում են քաղցկեղից մահվան վտանգը. news.am
Սպիրտային խմիչքները բարձրացնում են քաղցկեղից մահվան վտանգը. news.am

Ալկոհոլային խմիչքների օգտագործումը մեծացնում է քաղցկեղից մահվան վտանգը: Sheffield University-ի գիտնականների հետազոտության արդյունքների համաձայն՝ աշխարհում մահվան դեպքերի շուրջ 6%-ը կապված են...

ԼՈՒՐԵՐ: Ուռուցքաբանություն ԼՈՒՐԵՐ: Սնունդը և առողջությունը ԼՈՒՐԵՐ: Վնասակար սովորություններ
Ալյումինե սպասքը վտանգավոր է. 168.am
Ալյումինե սպասքը վտանգավոր է. 168.am

Ալյումինը քաղաքակրթության և առաջընթացի ծնունդն է։ Միայն 20-րդ դարի կեսերին հնարավորություն ստեղծվեց զանգվածաբար արտադրելու «արծաթի փոխարինողը»։ Econet.ru-ն գրում է, որ հրաշք մետաղն...

ԼՈՒՐԵՐ: Սնունդը և առողջությունը
Ինչո՞ւ պետք չէ լոլիկը սառնարանում պահել. news.am
Ինչո՞ւ պետք չէ լոլիկը սառնարանում պահել. news.am

Շատերին կարող է թվալ, որ մրգերն ու բանջարեղենը սառնարանում պահելը լավ գաղափար է, քանի որ, այդպիսով, դրանք ավելի երկար թարմ կմնան: Սակայն որոշ մթերքներ խորհուրդ չի տրվում սառնարանում պահել...

ԼՈՒՐԵՐ: Սնունդը և առողջությունը
Երշիկն ու նրբերշիկը մեծացնում են ստամոքսի քաղցկեղի առաջացման վտանգը. news.am
Երշիկն ու նրբերշիկը մեծացնում են ստամոքսի քաղցկեղի առաջացման վտանգը. news.am

Երշիկի եւ նրբերշիկի կանոնավոր օգտագործումը մեծացնում է ստամոքսի քաղցկեղի առաջացման վտանգը: Նման եզրահանգման են եկել Հյուսիսային Քարոլինայի համալսարանի մասնագետները՝ ուսումնասիրելով նախկինում արված...

ԼՈՒՐԵՐ: Սնունդը և առողջությունը
Չափազանց տաք ըմպելիքը նպաստում է կերակրափողի քաղցկեղի առաջացմանը. oncology.am
Չափազանց տաք ըմպելիքը նպաստում է կերակրափողի քաղցկեղի առաջացմանը. oncology.am

Դեռևս 1991 թվականին այնպիսի հայտնի ըմպելիքներ, ինչպիսիք են սուրճը և մատէ թեյը, հայտնվեցին Քաղցկեղի ուսումնասիրման միջազգային գործակալության (IARC)  կասկածի տակ: Սակայն պարզվեց, որ վտանգավոր է ոչ այնքան...

ԼՈՒՐԵՐ: Սնունդը և առողջությունը
Կլիմայի փոփոխությունները սննդամթերքներն առողջության համար դարձնում են վտանգավոր. 1in.am
Կլիմայի փոփոխությունները սննդամթերքներն առողջության համար դարձնում են վտանգավոր. 1in.am

ՄԱԿ-ի աշխատակիցները պնդում են, որ կլիմայում տեղի ունեցող փոփոխությունները կարող են բացասաբար անդրադառնալ գյուղատնտեսական կուլտուրաների վրա՝ հայտնում է gogetnews.info-ն...

ԼՈՒՐԵՐ: Սնունդը և առողջությունը

ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾ ՀՈԴՎԱԾՆԵՐԸ