Սնունդը և առողջությունը
Դդում
Դդումը միզամուղ հատկություն ունեցող բույս է: Այն կալիումային աղեր, կալցիում, մագնիում, երկաթ, շաքար, վիտամիններ C, B, B1, B2, B5, B6, E, T, PP, K է պարունակում, ինչպես նաեւ` կարոտին, սպիտակուցներ, բջջանյութ, եւ այլն:
Դդումի կորիզը հակաճիճվային հատկություն ունի, իսկ դդումն օգտակար է սրտի, երիկամների, հիպերտոնիայի, խցանումների, խոլեցիստիտի, ճարպակալման դեպքում:
E վիտամինի մեծ քանակությունը կանխում է օրգանիզմի ծերացումը, իսկ մաշկը պաշտպանում է կնճիռներից եւ ծերության հետքերից: Կարոտինը E վիտամինի հետ ոչ միայն կանխում է բջիջների ծերացումը, այլեւ հնարավոր քաղցկեղը, նպաստում է աչքի լորձաթաղանթի աշխատանքին, կանխում մրսածությունը, ամրացնում դիմադրողականությունը` պաշտպանելով տարբեր վիրուսներից եւ մանրէներից:
Դդումի բուսական թելիկները (ֆիբրերը) դադարեցնում են փորկապությունը, կանխում քաղցկեղը, կոլիտի առաջացումը եւ շաքարախտը: Կալցիումը եւ վիտամիններ C-ն եւ B-ն հեռացնում են օրգանիզմում կուտակված աղերը եւ իջեցնում արյան բարձր ճնշումը: Պեկտինային նյութերի մեծ քանակությունը օրգանիզմից հեռացնում է թունավոր նյութերը եւ խոլեստերինը:
Դդումը դիետիկ լավագույն բույսերից է: Քրոնիկ եւ սուր նեֆրիտի (երիկամների տարբեր հիվանդությունների) դեպքում խորհուրդ է տրվում այն ընդգրկել ամենօրյա սննդակարգի մեջ: Թարմ բուսահյութը շատ օգտակար է քրոնիկ փորկապության, միզամուղ համակարգի բորբոքումների, երիկամային անբավարարության, հեմորոյի եւ նյարդային խանգարումների դեպքում: Այն օրգանիզմը մաքրում է աղերից եւ ջրից` չվնասելով երիկամային թաղանթը: Հազվագյուտ վիտամին T-ի քանակությունը նպաստում է ծանր սննդի մարսողականությանը, արագացնում է փոխանակության պրոցեսները եւ պայքարում ճարպակալման, ավելորդ քաշի դեմ:
Նպաստում է արյան մակարդելիությանը: Կարոտինի քանակությունը դդումի մեջ 5 անգամ ավելի բարձր է, քան գազարի մեջ, եւ 3 անգամ ավելի շատ, քան տավարի լյարդի մեջ: Այդ պատճառով դդումի պտուղը եւ բուսահյութը խորհուրդ է տրվում նաեւ տեսողական խնդիրների դեպքում:
Դդումը երկաթի մեծ քանակությամբ բոլոր բույսերին հաղթում է. ասում են, որ դդումի սիրահարներին կարելի է տարբերել դեմքի մաշկի գույնով եւ փայլով, լավ տրամադրությամբ: Դդումը խորհուրդ է տրվում հատկապես անեմիայով` սակավարյունությամբ տառապողներին: Դդումի հյութը խթանում է տղամարդկանց սեքսուալ կենսագործունեությունը:
Դդումը հաճախ է օգտագործվում կոսմետոլոգիայի մեջ` դիմակների, լոսյոնների, քսուքների: Դեմքի յուղոտ մաշկը սնուցելու համար 3 ճ/գ եփած դդումի քերուկի վրա ավելացրեք 1 ձվի դեղնուց եւ 1 թ/գ բնական մեղր: Դիմակը փոքր-ինչ տաք վիճակում քսեք դեմքին, պահեք 10-15 րոպե, ապա լվացվեք սառը ջրով: Պզուկներից, դեմքի մազանոթների ճարպից ազատվելու համար դդումի փոքրիկ կտորով մերսեք դեմքը:
Չոր մաշկի համար 2 ճ/գ եփած դդումի քերուկի վրա ավելացնել 1 ճ/գ ձիթապտղի (կամ այլ բուսական) յուղ: Դիմակը քսել դեմքին, պահել 20 րոպե եւ լվանալ գոլ ջրով: Բոլոր տիպի մաշկերի համար խորհուրդ է տրվում դդումի քերած զանգվածը քամել, հյութը քսել դեմքին, պահել 15-20 րոպե: Կրկնել այս դիմակը շաբաթը 2-3 անգամ: Թարմացնում եւ սնուցում է մաշկը: Անքնության դեպքում օրը 2 անգամ 50-ական գրամ դդումի քերվածք ուտել:
Սրտային հիվանդությունների դեպքում օրը 1/2 բաժակ դդումի հյութ խմեք: Նյութափոխանակության խանգարման եւ լյարդի հիվանդության դեպքում օրական 1/2 կգ դդումի միջուկից ուտել եւ 1-2 բաժակ պտղահյութ խմել: Այրվածքների դեպքում պտղահյութով կոմպրեսներն են օգնում:
Տափակ ճիճուների դեպքում դդումի 80-100 գրամ սերմերը մաքրեք կճեպից, լավ ծամելով կերեք այն, ապա, 1 ժամ հետո 1 ճ/գ գերչակի յուղ (կաստորովոյե մասլո) խմեք: Ժապավենաձեւ ճիճուների դեպքում 300 գրամ հում կամ չորացրած սերմերը կլպել չոր հատվածից` թողնելով կանաչ նուրբ թաղանթը: Սերմերը մաս-մաս տրորել-մանրացնել հավանգով եւ լցնել առանձին ամանի մեջ: Այնուհետեւ ավելացնել 50-60 մլ ջուր (ջուրը 10-15 կաթիլ չափերով լցնել եւ անընդմեջ խառնել): Համը լավացնելու համար կարող եք նաեւ 10-15 գրամ մեղր ավելացնել, եւ ստացված զանգվածը սոված ստամոքսին խմել 1 թեյի գդալով. մեկ ժամվա ընթացքում ամբողջ զանգվածը 1-ական թեյի գդալով պետք է խմեք: 3 ժամ հետո ծծմբաթթվային մագնեզիում (մեծահասակները` 1/2 բաժակ տաք ջրի հետ պետք է խառնեն 10-30 գրամ, իսկ երեխաները` հաշվարկելով 1 գրամը 1 տարեկանին, այսինքն` եթե երեխան 3 տարեկան է, ուրեմն` 3 գրամ): Երեխաների դեպքում սերմերի հետեւյալ չափն է խորհուրդ տրվում. 150 գրամ` 10-12 տարեկանների համար, մինչեւ 100 գրամ` 10-12 տարեկաններին, մինչեւ 75 գրամ` 3-4 տարեկաններին, 30-50 գրամ` 2-3 տարեկաններին:
Դդումով շիլան նիհարեցնող միջոց է, մաքրում է օրգանիզմը շլակներից: Դդումի բջջանյութը իջեցնում է տաքությունը, օգնում է բարձր թթվայնությամբ աղեստամոքսային տրակտի խանգարումների դեպքում:
Շատ օգտակար է նաեւ դդումի կորիզների բուսայուղը, որն օգտագործվում է սալաթների մեջ: Պրոստատիտի (սկզբնական փուլում) դեպքում ամեն օր առավոտյան` սոված ստամոքսին, եւ երեկոյան խորհուրդ է տրվում 20-30 դդումի սերմեր ուտել:
Մեդ-Պրակտիկ
16.02.2016
Հարգելի Anna, բարև Ձեզ: Սկսած 4 ամսեկանից, երեխային կարելի տալ դդմի հյութ: Օրեկան չափաբաժինը մոտ 300գր է: Դդմի հյութ կարող եք պատրաստել հետևյալ կերպ. 500գր դդմի խյուսին ավելացրեք 100 գր շաքարավազ և եփեք մարմանդ կրակի վրա 15-20ր:
Մեդ-Պրակտիկ
25.01.2016
Հարգելի ANNA , բարև Ձեզ: Ստորև ներկայացնում ենք կայքի հղում, որտեղ անհրաժեշը բաղդրատոմսեր կգտնեք.
http://www.ayzdorov.ru/lechenie_askaridoz_nar.php
Anna
21.01.2016
ANNA
17.01.2016
Մեդ-Պրակտիկ
05.01.2016
Հարգելի Irina, բարև Ձեզ: Ստորև ներկայացված հղումներում կարող եք գտնել Ձեզ հետաքրքրող ինֆորմացիան.
https://www.med-practic.com/arm/145/875/article.more.html
https://www.med-practic.com/arm/145/873/article.more.html
Irina
02.01.2016
Մեդ-Պրակտիկ
14.03.2015
Հարգելի SONA, բարև Ձեզ: Ստորև ներկայացնում ենք հղում, որտեղ կգտնեք համապատասխան ինֆորմացիա.
SONA
04.03.2015
Մեդ-Պրակտիկ
11.10.2014
Հարգելի Armine, ասկարիդոզի դեպքում հարկավոր է երեխային դոզավորված դեղահաբ տալ ճիճվաթափության համար: Դդմի կորիզն այս դեպքում արդարացված չէ:
Մեդ-Պրակտիկ
08.09.2014
Հարգելի Levon, առնանդամի չափսերը խիստ ինդիվիդուալ են և անձի սեքսուալության չափորոշիչների մեջ չեն մտնում: Հստակ ասել թե այս, կամ այն տարիքին բնորոշ է այս, կամ այն չափսը՝ սխալ կլինի: Առհասարակ, նորմայում 6-12 սմ՝ փոքր չափսն է, 13-15սմ՝ միջին չափսն է, 16-20սմ՝ մեծ չափսն է, գիգանտ չափերը՝ 20 սմ և ավելի:
Armine
08.09.2014
Մեդ-Պրակտիկ
07.09.2014
Հարգելի Armine, գրեք, խնդրե՛մ, ամբողջական հարցը:
Armine
30.08.2014
Մեդ-Պրակտիկ
26.08.2014
Հարգելի Armine, ոչ բոլոր պարազիտ որդերն են դդմի կորիզով ենթարկվում ճիճվաթափության: Դիմեք բժշկի՝ հետազոտվելու համար, որպեսզի ամեն ինչ գրագետ լինի:
Armine
19.08.2014
Մեդ-Պրակտիկ
15.02.2014
Հարգելի 5464145, սովորաբար սննդամթերքը, այդ թվում՝ մրգերը և բանջարեղենը, պահում են սառցարաններում՝ սառեցրած վիճակում, և նրանք պահպանում են վիտամինային արժեքները, այլ հարց է, Ձեր նկարագրած պարագայում որքանով են պահպանվում և որքանով են հաճելի համային զգացողությունները:
5464145
12.02.2014
pahpanume vitaminnern chrtaharvach ddum@?
Մեդ-Պրակտիկ
10.02.2014
Հարգելի Anna, բարև Ձեզ, դդմի հյութի հետ կապված սննդակարգի չենք տիրապետում, ուստի դժվարանում ենք որևէ խորհուրդ տալ:
anna
04.02.2014
Մեդ-Պրակտիկ
02.02.2014
Հարգելի Anna, բարև Ձեզ, դդմի հյութ պատրաստելն իրենից դժվարություն չի ներկայացնում: Դրա համար ընտրել հնարավորիս քաղցր և հագեցած դեղին կամ օրանժ գույն ունեցող դդում, մաքրել կեղևը (դա հեշտացնելու համար կրակի վրա մի քիչ տաքացնել), հեռացնել միջուկն ու կորիզները, մանր կտրատել և քամել հյութաքամիչով:
anna
02.02.2014
Մեդ-Պրակտիկ
02.02.2014
Հարգելի Anna, բարև Ձեզ, Ձեզ պատասխանում է Մեդ-Պրակտիկը: Կարող եք կարդալ հետևյալ հղումը, որը նախատեսված է դդմի օգնությամբ նիհարել ցանկացողնեիրին.
https://www.med-practic.com/arm/359/27762/article.more.html
anna
31.01.2014
Մեդ-Պրակտիկ
30.01.2014
Հարգելի Anna, բարև Ձեզ, կայքում տեղադրել ենք հոդված, որտեղ ներկայացվում է՝ ինչպես նիհարել դդմի դիետայի միջոցով: Ստորև հղումն է.
https://www.med-practic.com/arm/359/27762/article.more.html
anna
26.01.2014
Մեդ-Պրակտիկ
05.12.2013
Հարգելի Հռիփսիմե, բարև Ձեզ, սովորաբար դդմի հյութը նույնիսկ օգտակար է երիկամներին ու լյարդին,և հակացուցում այդ օրգանների նկատմամբ չկա: Բոլոր դեպքերում, եթե Դուք ցավերը դրա հետ եք կապում, ժամանակավորապես դադարեցրեք և հետևեք ընթացքին:
HRIPSIME
02.12.2013
NUNE DASHTOYAN
21.06.2013
NUNE DASHTOYAN
21.06.2013
NUNE DASHTOYAN
21.06.2013
Կարդացեք նաև
Մարդիկ հաճախ պարզապես մոռանում են ջուր խմել, հատկապես դա բնորոշ է տարեցներին և երեխաներին: Սակայն ցանկացած տարիքում անհրաժեշտ է հիշել ջրի լրացուցիչ ծախսի մասին...
Մրգերը և հատապտուղները պարունակում են առողջության համար շատ կարևոր վիտամիններ, միկրոէլեմենտներ, բջջանք: Շաքար պարունակող որոշ մրգեր կարգավորում են արյան ճնշումը...
Ուտելու հոգեբանությունը կիրառական հոգեբանություն է, որն օգտագործվում է` հասկանալու մարդու սննդի ընտրության և ուտելու վարքագիծը...
Եթե Դուք ունեք սննդային ալերգիա, Ձեր իմուն համակարգը գերզգայուն է տվյալ սննդի նկատմամբ: Դրա պատճառը իմունոգլոբուլին E-ն է (IgE), որը բարձր քանակով հանդիպում է ալերգիա ունեցող մարդկանց մոտ...
Դժվարամարս կամ ոչ համատեղելի մթերքը չարաշահելու արդյունքում տոնական օրերին հաճախ արձանագրվում են սննդային թունավորումներ և մարսողական համակարգի տարբեր բնույթի խանգարումներ: Նմանատիպ խնդիրներից խուսափելու համար մասնագետները...
Միզապարկի քարերի առկայության ժամանակ սնունդը պետք է լինի հավասարակշռված, հարուստ վիտամիններով և հանքային աղերով, ուղղված նյութափոխանակության խանգարման կարգավորմանը...
Գինու օգտակար հատկությունները գաղտնիք չեն մարդկանց արդեն դարեր ի վեր: Սակայն, որպեսզի այն իրապես նպաստի առողջության պահպանմանը, անհրաժեշտ է ինքնագիտակցում և չափավորության զգացողություն...
Օրգանիզմի համար մեծ է ջրի դերը: Մարդն ավելի հեշտ դիմանում է քաղցին (մոտավորապես 30-45 օր), քան ջրի պակասին: Առանց ջրի օրգանիզմը չի կարող գոյատևել անգամ 5 օր, քանի որ ջուրը կյանքի հիմքն է և կազմում է օրգանիզմի 2/3-ը...
Քովիդ վարակը հաղթահարելու համար անհրաժեշտ է բարձրացնել օրգանիզմի դիմադրողականությունը: Դրան նպաստում է առողջ սնունդը: Բացի այդ, կան որոշ մթերքներ, որոնք ավելի` քան մյուսները, դրական ազդեցություն են ունենում...
Հղիների սննդի հետ բազում միֆեր են կապված: Երբեմն դրանք տարօրինակ արգելքներ են՝ կծու, սնկով կերակուրներ, մթերքների որոշակի գույներ և այլն...
Գիտնականներն ապացուցել են, որ շաքարը նպաստում է վաղաժամ ծերացմանը: Պրոֆեսոր Դեվիդ Հաննը համեմատել է շաքար շատ և քիչ օգտագործող մարդկանց դիմագծերը և սենսացիոն եզրակացության եկել: Գիտնականը նկատել է, որ նույն տարիքի...
Հավանաբար, շատերն են լսել առանձնացված սնուցման մասին, սակայն ըստ անվանման, այնքան էլ պարզ չէ, թե ի՞նչը` ինչի՞ց պետք է առանձնացնել, իսկ կարևորը՝ ինչո՞ւ: Առանձին սնուցման փիլիսոփայությունն այն է...
Ուտելը մարդու կյանքի կարևոր բաղադրիչներից է։ Պարզվում է, որ ոչ միայն սնննդի տեսակը, այլև այն ընդունելու ժամանակը ունի տարբեր ազդեցություններ մարդու ուղեղի վրա: Ապացուցված է, որ ուտելու անկանոն ժամերը նպաստում են...
Ամանորի սեղանն օրգանիզմի համար ծանր փորձություն է՝ սեղանին բազմաթիվ խոհարարական գլուխգործոցներ են հայտնվում, որոնց գայթակղությանը դիմանալը պարզապես անհնար է։ Սակայն բժիշկները խորհուրդ չեն տալիս...
ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾ ՀՈԴՎԱԾՆԵՐԸ
- Ժողովրդական դեղամիջոցներ
- Հղիություն. 4-րդ ամիս
- Հղիություն. 7-րդ ամիս
- Կոճապղպեղ նույնն է՝ իմբիր, Ginger եւ Zingiber Officinale
- «Արագիլ» հիմնադրամը ստեղծված է՝ օգնելու անպտղությամբ տառապող զույգերին. Կարինե Թոխունց
- Հղիություն. 6-րդ ամիս
- Հղիություն. 2-րդ ամիս
- 4-7 ամսական երեխաների սնուցումը
- Ամուսնական առաջին գիշերը
- Ընկերության մասին
- Ինչպես ազատվել անցանկալի մազերից
- Խնձորը` պզուկների դեմ. ազատվիր նրանցից 1 գիշերվա ընթացքում
- Պարզվում է ապագա երեխայի սեռը կախված է մայրիկի սնունդից
- Դդում
- Հիվանդություն, որը փոխում է մեր կյանքը` կրծագեղձի քաղցկեղ
- Կոճապղպեղ՝ նիհարելու համար (կոճապղպեղի թեյ)
- Սեռական գրգռում
- Արգանդի միոմա. նախանշանները, պատճառներն ու բուժումը
- Երիցուկ դեղատնային - Ромашка аптечная - Matricaria chamomilla L.
- Չիչխանի օգտակար հատկությունները
- Հղիություն. 1-ին ամիս
- Քարավուզ (նույն ինքը՝ նեխուր)
- Ինչպես ազատվել բերանի վատ հոտից`պարզ միջոց
- Դիմակներ` մազերի համար
- Կրծքի ցավե՞ր ունեք. ինչ անել
- Ընդհանուր տեղեկություններ մարմնի համակարգերի մասին
- Հեշտոցային արտադրության պատճառները. մասնագետի անդրադարձը
- Բերանի խոռոչի լորձաթաղանթի ախտահարումը սովորական բշտախտի ժամանակ (սկիզբը` նախորդ համարում)
- Ընտրություն ըստ հորոսկոպի
- Հիվանդություն, որի համար պետք չէ ամաչել (թութք)
- Հղիությունը և նախապատրաստվելը դրան
- Խոսենք այդ մասին. ձեռնաշարժություն
- Երբ գլխացավն ախտանիշ է: Հանճարեղ և օժտված մարդկանց հիվանդություն
- Լեղաքարային հիվանդություն. բուժման մեթոդները
- Սեռական թուլության առաջին նախանշանները. news.am
- Ուլտրաձայնային դոպլերոգրաֆիա (երկակի (դուպլեքս) անոթների)
- Էկզեմայի տեսակները և բուժումը
- ՈւՆԱԲԻ: Արևելյան բժշկության գաղտնիքները
- Իրիդիոսքրինինգ
- Գամմա-դանակը նշտարի փոխարեն